Balogh Tamás

Balogh Tamás
okl. építőmérnök, szoftverfejlesztő mérnök (Inter-CAD Kft.)

Önéletrajz

Balogh Tamás 2012-ben végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán szerkezet-építőmérnök mesterszakon. Szakdolgozatának témája szabályos, többszintes acélszerkezetű épületek optimális tervezése volt szeizmikus hatásokkal szemben. Egy évvel a diploma sikeres megvédését követően felvételt nyert a Vásárhelyi Pál Építőmérnöki és Földtudományi Doktori Iskolába, kutatási témájában (Változó keresztmetszetű acél keretszerkezetek optimális tervezése extrém hatásokra) részben a korábbi diplomamunkáját folytatta témavezetője, Dr. Vigh László Gergely közreműködésével. Doktori kutatása mellett részt vett több szakértői feladatban, illetve kutatási projektben. Disszertációját 2018 januárjában védte meg. Részt vett5 nemzetközi és 2 magyar konferencián. Publikációinak száma összesen 20. Három lektorált angol nyelvű folyóiratcikkel rendelkezik, kettő továbbinak társszerzője volt.

2016 februárjától, a doktori iskola elvégzése után szoftverfejlesztő mérnökként helyezkedett el az Inter-CAD Kft-nél. Az AxisVM statikai programrendszer több méretezési moduljának a fejlesztésében is részt vett. Legfőbb érdeklődési területe tartószerkezetek méretezése tűz-, illetve szeizmikus hatásokkal szemben.

Az előadás témája

Az AxisVM X4 statikai programrendszer újdonságai

Az AxisVM programrendszer X4-es verziójának tavalyi és idei kiadásai számos újdonságot tartogatnak régi és új felhasználóink számára egyaránt. A fejlesztések között megtalálhatók új méretezési eljárások, új teher és modellezési eszközök is, továbbá egyes újdonságok az eredmények értelmezését és a mindennapi munkát könnyítik meg. Az előadás második részében az újdonságok közül részletesen is bemutatjuk vasbeton oszlopok nyírási és csavarási ellenőrzését, illetve nem ortogonális vasalású vasbeton felületek szükséges vasalásának számítását.