Illyés Péter

Illyés Péter
IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft ügyvezetője

Illyés Péter, az IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft ügyvezetője. Fizikusként kezdett, majd mérnöki és tanári diplomát szerzett 2000-ben, három gyermek édesapja. Multinacionális környezetben indult szakmai útja, mint projekt mérnök. Figyelme hamar a működés- és folyamatfejlesztés felé fordult. 6 Sigma, lean, folyamatfejlesztési módszertanok, projekt management, humán management és irányítási rendszerek terén tudatosan képezte tovább magát. Termelési, műszaki, majd pedig adminisztratív területeken töltött be vezető szerepet, mindenütt rendszer és folyamat fejlesztési célokkal.

Jelenleg az IQ Kecskemét innovációs ökoszisztémáját építi. Az IQ Kecskemét ipar4.0 (digitális) transzformációját vezeti, tanműhelyt működtet és növekvő diáklétszámmal folyamatosan fejleszti, a MIÉNK innovatív építőipari klasztert irányítja, ipari inkubátorházat indított idén miközben létrehozott egy Európai Bizottság által tanúsított Digitális Innovációs HUB-ot.

Amire tudatosan támaszkodik, az nem más, mint gyermekkorának tiszta nevelési elvei: a fenntartható rend, teljesíthető és elfogadható szabályok, logikusan szervezett és egyértelmű működés, a tervezhetőség és az emberek tiszteletén alapuló, egymáshoz való viszonya a számomra fontos ismérvek.

Igazi építkező, rendíthetetlen tenni akarással, világra való nyitottsággal és innovatív szemlélettel. A közösség erejében hisz.