Kocsis András Balázs

Kocsis András Balázs
BIM Design Kft.

Önéletrajz

Kocsis András Balázs mérnöki tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte. Az egyetemi tanulmányait követően szülővárosában a KÉSZ Kft. tervezési osztályán 2000-ben tervezőként kezdett el dolgozni. Itt kiváló mérnököktől tanult és tervezési gyakorlatot szerzett főként acél és vasbeton szerkezetű épületek tervezésében.

2002 és 2006 között a tervezési feladatok mellett egy mérnök-matematikai kutató csoportnak is aktív tagja volt. Kutatási eredményeit az intervallum aritmetika mérnöki alkalmazásairól tudományos folyóiratokban és konferenciákon ismertette.

2008 és 2012 között az angliai Bathban dolgozott a BuroHappold irodájában. Olyan stadionok tervezésében vett részt, mint a THFC Stadion, a Sochi Olimpiai stadion tervezése és a Singapore Hub stadion tervellenőrzése.

2012 óta irodavezetőként dolgozik a KÉSZ Építő Zrt acélszerkezet tervezési irodájában és 2017 márciusától a BIM Design Kft-ben látja el a feladatokat.

 

Előadás rövid kivonata:

Stadiontervezési trendek

Szabadtéri sportversenyek és ünnepélyek lebonyolítására épített, nagyméretű, ellipszis alakú sportlétesítmény a stadion, amelynek megfelelő játéktere és versenypályája, valamint nagy tömegek befogadására alkalmas, lépcsőzetesen emelkedő nézőtere van. (Magyar értelmező kéziszótár)

Az egyszerű definíció nagyon tömören fogalmaz azokról a csodálatos mérnöki létesítményekről, melyek sok sportért rajongó ember számára fontos kikapcsolódási helyek. A nagyszámú nézőt befogadó létesítmény tervezése különleges feladat elé állítja a tervező mérnököket. Fontos azonban kiemelni, hogy a szerkezettervező mérnökök számára a tervezés során sok olyan körülményt kell figyelembe venni, amelyek elsőre nem tartoznak szorosan tartószerkezettel kapcsolatos kérdéskörbe. Az előadásban röviden e tervezési körülmények közül kerülnek ismertetésre olyanok, mint például a környezeti hatások, atmoszféra, megázási kockázatok vagy az ökológiai lábnyom.