Mitja Vovko

Mitja Vovko
Mitja Vovko
Architecture and design specialist, Trimo d.o.o

Önéletrajz

Mitja Vovko 2006-ban végzett University of Ljubljana Építészmérnöki Karán. Szakmai tudását az Egyesült Királyságban, a University of Central England-en, Birminghamben egészítette ki, ahol egy szemesztert végzett el.

Építészként sok kisebb, egyedi tervezési projektben vett részt, például kollégáival megtervezték az új Situla ifjúsági szállót Novo Mesto városában. Két építészeti pályázat szerzője Szlovéniában.

Az Architect TRIMO Group munkatársaként 5 évig a kutatás és fejlesztés területén, valamint tanácsadóként az építészet területén tevékenykedett, de közreműködött az új termékek fejlesztésében is. 2015-ben csatlakozott a Műszaki Értékesítési Osztályhoz, ahol a moduláris épületkoncepciókra összpontosított, de részt vett az úgynevezett épületinformatikai menedzsment, a BIM (Building Information Management) környezet tervezésében és fejlesztésében, valamint az ARTME homlokzati megoldás termékfejlesztésében. Számos fontos tervezési projekten dolgozott, például az alacsony energiájú, többfunkciós Mokronog Apple CO2 sportcsarnok, valamint a Mango Barcelona HQ (High-Quality) épület tervezésén.

Mindennapi tevékenységei mellett igyekszik előmozdítani a jövő technológiáit, valamint az új épületburkoló rendszerekre és a BIM folyamatokra összpontosít.