Üveges Zoltán

Üveges Zoltán
Artrea Consulting KFT ügyvezető igazgatója

Üveges Zoltán vagyok, 1968.-ban születtem Zomborban, Vajdaságban. 1987-1991 a belgrádi egyetem erősáramú villamosmérnöki szakon tanultam, majd 1991-1992 között a BME végzős diákja voltam. 1992-ben okleveles villamosmérnöki diplomát szereztem.

2 évig a Hoffmeister Leuchten németországi világítástechnikai cégnél dolgoztam szakmérnökként, majd 1994-től épület-villamos tervezéssel kezdtem foglalkozni, amit a mai napig is gyakorlok.

1994-2012-ig a Kelevill-FZ KFT társtulajdonosa és tervezője voltam, 2012-2014 az Evopro KFT „Building Technologies” ágazat igazgatója, majd 2014-től az Artrea Consulting KFT ügyvezető igazgatója vagyok.

Sok magyarországi és nemzetközi projekten dolgoztam beosztott, majd feleős tervezőként. Több tíz külföldi konferencián vettem részt Európában és Amerikában, jelenleg pedig 27 mérnökből álló épület-villamos tervező csapatot vezetek.

Előadásom címe:
Hová tart az épület-villamosság – avagy az IoT a jövőnk?

Az előadás rövid összefoglalója:
A 21. században az épület-villamosság többet fejlődött, mint előtte száz éven keresztül. Az utóbbi években a fejlődés nemhogy lassulna, hanem fénysebességre kapcsolt, ezáltan nagyságrendi ugrás is történik a rendszerek bonyolultsága tekintetében éppúgy, mint az alkalmazott technológia területén is. Hogyan tudunk mi, épület-villamos tervezők ennek megfelelni? Mit várnak el tőlünk a Beruházók? Mi változott meg az alkalmazott technológiák területén? Az IoT a jövő, vagy csak egy köztes állapot? Mi várható 5-10-20 év múlva? Mit tud ma biztonsággal az iparágunk? Ezekre a kérdésekre és a jelen helyzetre, a jelen kihívásaira keresem a választ az előadás során.