Konferencia

Az év nemzetközi mérnök eseménye Magyarországon. Idén 3. alkalommal rendezzük meg a hazai és közép-európai piac legfontosabb szakmai rendezvényét, az IDEA CONFERENCE konferenciát. Két napos szakmai program, a vasbeton és acélszerkezet tervezés nemzetközi szaktekintélyeivel, valamint tematikus szekciók, ahol megjelenik az ipari innováció, a BIM alapú tervezés, és a különleges építőanyagok felhasználása. A konferencián kiemelt figyelmet kapnak új eljárások, módszerek, és esettanulmányok, mely előadások magas szakmai színvonalát nemzetközi előadók és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatói garantálják. Szakmai kiegészítő programok, esti állófogadás meglepetésekkel, és rengeteg kapcsolatépítési lehetőség. Az IDEA CONFERENCE nem „csak” egy rendezvény, hanem a magyar és nemzetközi építőipari szereplők egyik legfontosabb találkozási pontja.

Rendezvényünk hasznos ismeretekkel szolgálhat: tervező mérnököknek szakterülettől függetlenül, szerkezet tervező mérnököknek, a projekt előkészítésben és vezetésben résztvevőknek, a kivitelezésben dolgozó mérnököknek, finanszírozóknak, intézményi befektetőknek, tanácsadóknak, önkormányzatoknak, ingatlanpiaci döntéshozóknak, szakembereknek, vezetőknek és innovátoroknak. A konferencia kiemelt figyelmet fordít a jövő mérnök generációjára.

Az IDEA CONFERENCE a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara társszervezésében létrejövő, a Magyar Mérnök Kamara által elfogadott kötelező mérnökszakmai továbbképzés.

Program

Az IDEA 2020 konferencián ismét különösen izgalmas és aktuális témákat járunk körül:

Külön szekciót szentelünk a tűzvédelem kérdéskörének: számos nemzetközi példát felvonultatva kiemelten foglalkozunk nem csak az épületek, azon belül is a toronyházak, de a technológiák és a mélygarázsok tűzvédelmével is, bemutatva a számítógépes szimulációk nyújtotta lehetőségeket és innovációkat.

Hagyományteremtő szándékkal visszatér a homlokzati szekciónk: művészet, technológia, anyag és felület, különböző szakmák együttműködése, a tervezéstől a kivitelezés végéig – az álomtól a megvalósulásig, nem csupán számos nemzetközi jó gyakorlat és ikonikus vállalat, de hazai kiválóságok bemutatásában.

Egész napos, interaktív BIM programokkal készülünk – 360°-ban járjuk körbe a BIM alapú tervezés témakörét: nem csak előadásokkal, de workshopokon és kerekasztal beszélgetés alkalmával is; nagy szoftvergyártók szemüvegétől a tervezőkén át egészen a projektmenedzserekig.

Mindezeken túl programunkat nemzetközi hírű keynote előadók és olyan aktuális témák teszik majd kerek egésszé, mint az albániai földrengést követő mérnöki feladatok, vagy épp a jelen és a jövő különleges projektjei.